ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ για τις 19 ΓΕΝΑΡΗ – ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

Posted: Ιανουαρίου 11, 2013 in Uncategorized

ΑΡΧΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: Το κάλεσμα αγκάλιασαν και συνυπέγραψαν εξαρχής οι:

 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
 • KINΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ)
 • ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ, ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΒΙΛΗ
 • ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
 • ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
 • ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑ∆ΟΣ
 • AΦΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
 • ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
 • ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΡΙΩΝ
 • ASANTE
 • ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
 • ∆ΗΜΟΤΙΚΟΙ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 • ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 • Στηρίζει ο Κώστας Αρβανίτης, δηµοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.

Η Αρχική Διακήρυξη και το πολιτικό πλαίσιο της 19 Γενάρη υπάρχει εδώ. Ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ: Τη Διακήρυξη καλλιτεχνών, ακαδημαϊκών, κλπ, έχουν ήδη υπογράψει 200 άτομα. Μπορείτε να δείτε τα ονόματα εδώ. Κείμενο υποστήριξης για τη 19 Γενάρη μάς έστειλε  από την Αμερική ο διακεκριμένος Εβραίος ζωγράφος και επιζήσας του Ολοκαυτώματος Σάμουελ Μπακ (διαβάστε το εδώ). Οι καλλιτέχνες της παράστασης “Μια γιορτή στου Νουριάν” στηρίζουν τη 19 Γενάρη (βίντεο εδώ).

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ: Ήδη για τη 19 Γενάρη έχουν λάβει αποφάσεις συμμετοχής πλήθος σωματείων και συνδικάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: η Β’, Γ’ και ΣΤ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η Β’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, το Σωματείο Εργαζομένων INTRACOM, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, οι Γ’, Δ’, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο ΑΠΘ, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Σάββα, κλπ. Ένα σχέδιο ψηφίσματος είναι εδώ.

ΣΧΟΛΕΣ: Αποφάσεις για συμμετοχή στις 19Γ έχουν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι (Αθήνας) στο ΣΕΜΦΕ, το Χημικό, το Μαθηματικό, την Καλών Tεχνών, που – όπως και η Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ – αποφάσισαν και την συμμετοχή και συνδρομή τους στην εβδομάδα αντιφασιστικής δράσης των καλλιτεχνών από τις 12 έως τις 19 Γενάρη. Σημαντική ήταν και η απόφαση της Πανπολυτεχνειακής κοινής συνέλευσης εκπαιδευτικών, διοικητικών και φοιτητών που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απεργία των διοικητικών για συμμετοχή στις 19Γ, υιοθετώντας την πρόταση που κατέθεσε στο χαιρετισμό της η Μαρία Γρυσμπολάκη από την ΚΕΕΡΦΑ Πανεπιστημιούπολης.

ΣΧΟΛΕΙΑ: Η 19 Γενάρη επιδιώκει μια πλατιά αντιφασιστική καμπάνια μέσα στα σχολεία, ιδίως στους μαθητές και τις μαθήτριες. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε φάκελος διαχείρισης του ρατσισμού μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας με την βοήθεια ηθοποιών και του κοινού (*Μαρία Τερζάκη – Το εκπαιδευτικό δράμα ως εργαλείο διαχείρισης του ρατσισμού), με συμμετοχή καθηγητών, δασκάλων, πανεπιστημιακών και μαθητών. Ταυτόχρονα κλιμακώνεται η καμπάνια ενημέρωσης με φυλλάδια και αντιφασιστικό υλικό σε πλήθος σχολείων. 50.000 κομμάτια του αντιφασιστικού κόμικ του Τάσου Μαραγκού μοιράζονται στα σχολεία ενόψει 19 Γενάρη.

ΔΗΜΟΙ: Την 19 Γενάρη στηρίζουν με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων δέκα Δήμοι: Αθηναίων, Γαλατσίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Ζωγράφου, Πετρούπολης, Κορυδαλλού, Μοσχάτου-Ταύρου και Ρεθύμνου.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Εκτός από τις κοινότητες των μεταναστών που συμμετείχαν στο αρχικό κάλεσμα, τη 19 Γενάρη στηρίζουν οι Κοινότητες της Τανζανίας, του Κονγκό, της Ουκρανίας, της Σενεγάλης, της Σιέρα Λεόνε, καθώς και η Ένωση Αφρικανών Γυναικών. Κάποια από τα καλέσματα μπορείτε να τα δείτε και σε αυτό το βίντεο.

ΔΙΕΘΝΗ: Στη Μεγάλη Βρετανία, η οργάνωση Unite Against Fascism καλεί σε συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Στην Ιρλανδία, συγκέντρωση οργανώνεται έξω από την Ελληνική πρεσβεία στο Δουβλίνο (καλέσματα εδώ και εδώ). Στη Βόρειο Ιρλανδία, συγκέντρωση οργανώνεται στο Ντέρυ (η αφίσα εδώ). Στην Καταλονία, συγκέντρωση οργανώνεται στο Ελληνικό Προξενείο στη Βαρκελώνη (κάλεσμα και φυλλάδιο εδώ, βίντεο εδώ), επίσης εκδήλωση στην Οσόνα (η αφίσα εδώ). Στη Γαλλία, δράσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται στη Λυών (η αφίσα εδώ). Στη Φινλανδία, συγκέντρωση προγραμματίζεται στο Τάμπερε (το κάλεσμα εδώ). Στις ΗΠΑ, συγκεντρώσεις έξω από ελληνικά προξενεία θα γίνουν σε Σικάγο και Νέα Υόρκη. Δράσεις αλληλεγγύης ετοιμάζονται στο Εδιμβούργο, στις Βρυξέλλες, κοκ.

ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ: Στο κάλεσμα αλληλεγγύης έχει ανταποκριθεί πλήθος γραφιστών που έχουν στείλει έργα τους για στήριξη της μέρας αντιφασιστικής δράσης (Michael Thompson – Freestylee, Bart Griffioen, Fabio Bergamaschi, Indyvisuals, κλπ).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ: Αντιφασίστες οπαδοί έχουν εκδώσει κάλεσμα συμμετοχής στη 19 Γενάρη. Τη στήριξή τους έχουν εκφράσει η ORIGINAL Γιαννιτσών και το FC St. PAULI Athens Club.

Επικοινωνία:

Σελίδα στο facebook:

http://www.facebook.com/19JanuaryATHENSvsFASCISM

Λογαριασμός twitter:

@antifa19jan

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

antiracismfascism@yahoo.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2103232871, 6932828964

Χρέωση υλικών:

Αιόλου 47, 5ος όροφος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s